sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikel afbeelding

Genomineerd voor de Kinderjury 2018

Het raadsel van de papegaaien is een kleurrijk avonturenverhaal. Het speelt zich af in Port Royal, Jamaica, toen het daar nog vol zat met piraten en ander gespuis. Geschreven door Renate Mamber, geillustreerd door Rachelle Meyer, gepubliceerd September 2018 De Vier WIndstreken.

"Een prachtig boek dat je vanaf de eerste bladzijde al in de greep houdt. Met prachtige kleurenillustraties."


Ineke van Nispen, Libris

Ken jij een kind tussen de 9 en 12 jaar? Doe mee met de Nederlandse Kinderjury! 'Het raadsel van de papegaaien' is voor deze prijs geselecteerd. Dus: geniet van dit avontuur over piraten en een vermiste schat, en stem vóór 16 mei via kinderjury.nl!

Sebastiaan heeft een schat gestolen. Nou vooruit, hij heeft hem gevonden. En toen bedacht hij dat het grappig zou zijn om daarmee drie beruchte piraten te pesten. Maar de schat blijkt het begin van een mysterie met pratende papegaaien, een dronken dwaas, een hebzuchtige tante en een raar meisje. Sebastiaan denkt het mysterie wel te kunnen ontrafelen, want iedereen ziet hem toch altijd over het hoofd. Ja toch?

"De sfeer van het boek is lange tijd mysterieus. Dat wekt op een knappe manier nieuwsgierigheid op. Het raadsel van de papegaaien is daarom een heerlijk boek, ook om voor te lezen."
Devlaardinger.nl

Op March 12, 2018