Elke Uijtewaal


Nijverheidsweg 6 3534 AM Utrecht

Illustraties, infographics en grafisch ontwerp
Laagdrempelig, vrolijk, kleurrijk en educatief
Diverse stijlen. Focus op natuureducatie

Over Elke Uijtewaal

Werk als freelancer:

Ik ben een Utrechtse illustrator, grafisch ontwerper en beeldmaker. Ik werk graag samen met bedrijven en organisaties met een maatschappelijk en/of educatief karakter. Samen graven we tot de kern, wat ik vervolgens vertaal naar een helder, kleurrijk en sprekend beeld. Beeld dat moeilijke informatie behapbaar maakt, mensen trekt naar evenementen of een tekst siert en verheldert. Denk bijvoorbeeld aan botanische illustraties, infographics en boekontwerpen.

Ik vind het heerlijk om te graven in ingewikkelde materie en te komen tot een beeld dat iedereen begrijpt. Om te duiken in stijlen en technieken en te komen tot een resultaat dat perfect aansluit bij de doelgroep. Continu in nauwe samenspraak met de klant. Dat werkt het beste, het snelst en geeft me veruit de meeste energie :)

Benieuwd naar wat we samen kunnen bereiken? Neem contact op via Instagram (@elkeuijtewaal), via LinkedIn of via mijn eigen site.

Elke Uijtewaal - Studio BEEST

Onder de naam Studio BEEST maak ik kleurrijke, minimalistische illustraties met een hart voor de Nederlandse natuur.

Met een drang om tot de kern te komen maak ik minimalistische beelden met vloeiende lijnen, die zowel rust geven als energie uitstralen. Zonder het natuurgetrouwe los te laten. Na het nauwlettend bestuderen van referentiemateriaal verschijnen de eerste potloodschetsen op papier, waarna deze eerste grove opzet digitaal tot in de puntjes wordt uitgewerkt.

De producten die hieruit ontstaan - zoals ansichtkaarten, posters, verjaardagskalenders en kleurboeken - zijn te koop in mijn Etsy shop en in diverse winkels.

De kern in beeld | laagdrempelig, kleurrijk en educatieve illustraties en infographics

Foto's

Fuut - illustratie in de collectie van Studio BEEST

Elke Uijtewaal in het kort

Soort illustraties

Informatieve illustraties
Kinderboek illustraties
Posters
Realistisch, plattegronden, educatief, verpakkingen, animaties..
Storyboards

Technisch tekenwerk

Biologische tekeningen
Educatief
Handleidingen
Infographics
Procesverloop

Concepten

Games

Onze locatie

Elke Uijtewaal


Nijverheidsweg 6 3534 AM Utrecht