Laurens Bontes illustraties


Buygersstraat 24 8934 BB Leeuwarden
06-15157473 Klik om te bellen

Over Laurens Bontes illustraties

Laurens Bontes illustraties is een klein eenmansbedrijfje van freelance illustratief vormgever Laurens Bontes. Hij heeft veel ervaring met redactionele illustraties voor kranten, de ontwikkeling van caracters of beeld voor verschillende media, het maken van boeken. Zijn passie ligt in de illustratieve vormgeving van sfeervolle of inhoudelijke afbeeldingen voor drukwerk voor bedrijven en instellingen in de cultuur en commercie.

Laurens Bontes is opgeleid als klassiek illustrator aan de Kunstacademie in Kampen en is in de jaren 90 afgestudeerd. Hij heeft zich de veranderingen in de digitale pre-press technieken eigen gemaakt. Momenteel maakt hij bijna al zijn illustraties op de iPad-pro en zijn vormgeving op een desktop. Soms is er nog een uitstapje naar papier en schildersdoek met inkt en acrylverf voor de verkoop van illustratieve kunst. Het illustratiewerk bestaat voornamelijk uit digitaal aangeleverd werk.

De uitstraling van zijn werk blijft analoog getekend en geschilderd. Hij wil dat je het oude vakmanschap van het tekenen en een handschrift van de illustrator te zien blijft. Je kunt aan zijn werk zijn fascinatie voor het creëeren van een wereld vanuit het niets zien. Dat kan voor het illustreren van een boek of verhaal zijn maar ook voor een bedrijf of instelling. Van kleine illustratie of beeldlogo tot uitgebreide weergave van bedrijfscultuur of voorlichting.

Laurens Bontes geeft sinds een aantal jaar een drietal illustratiecursussen op verschillende niveaus voor volwassenonderwijs aan Kunstacademie Friesland.

Een veelzijdig en vakbekwaam illustrator! Google zijn naam.

Foto's

Laurens Bontes in cel B2.26

Laurens Bontes illustraties in het kort

Soort illustraties

2D character design
Cartoons
Informatieve illustraties
Kinderboek illustraties
Logo
Posters
Realistisch, plattegronden, educatief, verpakkingen, animaties..
Redactioneel
Schilderingen
Strips

Technisch tekenwerk

Educatief
Handleidingen
Infographics

Concepten

Artist Impressions
Product ontwikkeling
Reclame

Onze locatie

Laurens Bontes illustraties


Buygersstraat 24 8934 BB Leeuwarden
06-15157473 Klik om te bellen