Livia Matze


Zonnebloemstraat 28 6542 NG Nijmegen
0681789055 Klik om te bellen

Over Livia Matze

"A creator who marvels at mother nature" 

Als freelancer heb ik de vrijheid om te schakelen tussen vrije kunstprojecten en werken in opdracht. Mijn grote interesse in de natuur maakte dat ik ooit aan een studie geneeskunde begon, de interesse is er nog steeds, maar de drang om te maken was groter. Na een opleiding aan de Design Academie vond ik de perfecte middenweg, namelijk als zelfstandig illustrator. Op deze manier kan ik het onderzoekende van de wetenschap, mijn kennis van materiaal en technieken en mijn fantasie samenbrengen.

Mijn werk begint altijd met een potlood en papier, dit is voor mij de beste manier om ideeën vorm te geven en een opstapje te maken voor de volgende stap. Die volgende stap kan er op veel manieren uitzien, ik werk graag met analoge druktechnieken zoals linosnede of zeefdruk, maar ook werk ik digitaal. De combinatie en wisselwerking tussen digitaal en analoog vind ik heel tof, als een aanvulling op elkaar.

Mijn werk loopt uiteen van muurschilderingen of raamtekeningen voor locale ondernemers, via het ontwerpen en bedrukken van kleding en tassen, handgedrukte posters in beperkte oplages, tot karakter ontwerp en muziek album covers. De vertaling van het verhaal staat bij mij altijd voorop.

Foto's

Artwork van het album THE ZOO ontworpen

Livia Matze in het kort

Soort illustraties

2D character design
Informatieve illustraties
Kinderboek illustraties
Muurschilderingen
Posters
Realistisch portretten,dieren.
Redactioneel
Schilderingen
Visuele samenvattingen

Technisch tekenwerk

Biologische tekeningen

Onze locatie

Livia Matze


Zonnebloemstraat 28 6542 NG Nijmegen
0681789055 Klik om te bellen