Maartje Meerman


Kloosterstraat 92 5688 HT Oirschot
06 40423139 Klik om te bellen

Over Maartje Meerman

Ik ben autonoom beeldend kunstenaar, gevestigd in Oirschot, waar ook mijn lesinstituut voor tekenen en schilderen voor volwassenen en kinderen/jongeren) De KunstKathedraal gevestigd is. 

Naast mijn autonome oeuvre (tekenen/schilderen/fotografie en video) ben ik sinds een aantal jaren werkzaam als illustrator. De tekeningen die ik maak, zijn figuratief en kenmerken zich door het samengaan van eenvoud en complexiteit. Dit uit zich in heldere, betekenisvolle verbeeldingen van voornamelijk dieren, met reflecties van menselijke karakters, waardoor deze dieren meer dan alleen het zichtbare verhaal vertellen. De dieren zijn in staat de kijker te bewegen, te ontroeren, nodigen uit tot reflecteren en anders kijken.

Ik ben in staat om grote projecten, zoals prentenboeken voor volwassenen, uit te voeren. Een recente opdracht betrof een management-prentenboek, waarin dieren een hoofdrol spelen, over het omgaan met complexe vraagstukken.

Ik werk ambachtelijk, dat wil zeggen met materialen als potlood, inkt en (aquarel)verf op papier. Dit levert intense tekeningen, waarin de energie voelbaar aanwezig is. Ben je geïnteresseerd in illustraties van hoge kwaliteit en impact, dan kan ik iets voor je betekenen.

Lid van BNO (Beroepsverening Nederlandse Ontwerpers)

Voor fijnzinnig illustratiewerk met karakter kun je bij mij terecht!

Foto's

Maartje Meerman in het kort

Soort illustraties

2D character design
Collage
Informatieve illustraties
Kinderboek illustraties
Realistisch portretten,dieren.
Realistisch, plattegronden, educatief, verpakkingen, animaties..
Redactioneel
Schilderingen

Technisch tekenwerk

Biologische tekeningen
Educatief

Certificeringen

Lid BNO

Onze locatie

Maartje Meerman


Kloosterstraat 92 5688 HT Oirschot
06 40423139 Klik om te bellen