Studio Carmen Nutbey | Redactionele illustraties & Visual Art


IJburglaan 452 1086 ZJ Amsterdam
06 22178148 Klik om te bellen

Over Studio Carmen Nutbey | Redactionele illustraties & Visual Art

Door beeld krijgt gaat een verhaal leven, wordt een artikel aantrekkelijk, een cover gezien en een complex onderwerp eenvoudig.

Ik noem het beeldend verleiden. En dat doe ik met plezier voor jullie. Zodat jullie je klanten succesvol verleiden tot meer actie, meer fantasie, meer vragen stellen, meer denken en doen. Dat mag soms best met een scherp randje of een vleugje humor, maar altijd in stijl.

Kenmerkend aan mijn stijl is het bombastische kleurgebruik en losse lijnenspel. Niet van dat benauwde, maar pats boem in your face. Ik werk zowel analoog (met verf, kwast, inkt en potlood) als digitaal (pixel of vector). En dan vaak ook nog mixed media, tenzij een retestrakke pixelperfecte illustratie het uitgangspunt is.

Vanuit Studio Carmen Nutbey op IJburg werk ik voor uiteenlopende opdrachtgevers van MKB, Gemeentes, Uitgeverijen, Woningcorporaties en Redacties. Veelal zijn dat conceptuele illustraties voor redactionele thema's, maar ook het ontwikkelen van corporate illustratiestijlen en pictogrammen komt vaak voor. Door mijn lange ervaring als senior grafisch ontwerper van huisstijlen en visual designer van digitale media zie ik waar illustratie van visuele waarde is.

Mijn illustraties en concepten beperken zicht niet tot print of digitale media, maar zijn ook in de publieke ruimte terug te vinden in de vorm van murals. In Amsterdam Zuid-Oost wordt momenteel hard gewerkt om een viertal tunnels romdom winkelcentrum Reigersbos (voetgangers, fietsers) te voorzien van conceptuele muurschilderingen.

Carmen Nutbey
Redactioneel Illustrator / Visual Designer

ILLUSTRATOR VAN ONTWERPEN VOL KLEUR, EEN VLEUGJE HUMOR & SOMS EEN SCHERP RANDJE. MAAR WÉL ALTIJD IN STIJL.

Foto's

Studio Carmen Nutbey | Redactionele illustraties & Visual Art in het kort

Soort illustraties

Concept art
Logo
Muurschilderingen
Redactioneel

Certificeringen

BNO

ArtEZ

Onze locatie

Studio Carmen Nutbey | Redactionele illustraties & Visual Art


IJburglaan 452 1086 ZJ Amsterdam
06 22178148 Klik om te bellen