Terug

Hoe word ik illustrator?

Hallo,

 

Al een tijdje speel ik met het idee om werk/opleiding te zoeken in illustratie. Ik ben een jongen van 21. Mijn voorkeur gaat uit naar het tekenen met de hand in plaats van digitaal. Op welke manier zou ik opgeleid kunnen worden in het vak illustratie? Kort gezegd: Hoe word ik illustrator?

 

Groet, Wouter


1 Antwoord

Antwoord van Laurens Bontes illustraties

Er zijn genoeg kunstacadenies met een afdeling ilustratieve vormgeving of illustratie. Op zo'n opleiding wordt je in het basisjaar geleerd om op een andere manier naar zaken te kijken en te werken. In de latere jaren ben je bezig in de afdeling van je keuze en wordt je de gelegenheid gegeven om een paar jaar met de kwaliteit van je werk en ondersteunende vakken bezig te zijn. Daar ga je met techniek bezig, dus tekenen met verschillende materialen. Docenten uit de praktijk begeleiden je naar een eindexamen.

Dan sta je er alleen voor, om inkomsten te verwerven moet je contact opnemen met opdrachtgevers. In de stageperiode heb je al een beetje geleerd om acquisitie te doen. Maak een website met een overzicht van je werk en een handige presentatiemap. Illustreren leer je door veel te illustreren. Blijf om je heen kijken, blijf leren en vergaar informatie. Een computer is voor sommigen alleen een handig hulpmiddel om te tekenen. Illustreren doe je met je hoofd.